Debransare termoenergetica bucuresti

debransare

Debransare termoenergetica bucuresti

Fiecare proprietar al unui spatiu locativ, care beneficiaza de servicii de incalzire si apa calda furnizata de TERMOENERGETICA Bucuresti trebuie sa urmeze o procedura de debransare stabilita prin ordinul ANRSC nr. 91 din 2007.

Procedura de debransare are la baza constituirea unei documentatii tehnice care cuprinde urmatoarele documente:

 • cerere de debransare totala;
 • imputernicire;
 • codul unic de inregistrare al proiectantului;
 • acordul in original al Asociatiei de Proprietari;
 • contract de furnizare sau aviz tehnic de racordare la sistemul de distributie gaze naturale;

Contacteaza-ne

Proiectul tehnic de debransare trateaza modul in care sistemul de incalzire se comporta ca urmare a modificarilor aduse instalatiei initiale, si masurile ce se impun pentru echilibrarea hidraulica a acestuia. Acesta se intocmeste pe baza informatiilor cuprinse in documentele solicitate, beneficiarul fiind direct raspunzator de acuratetea informatiilor inscrise in acestea.

Dupa constituirea documentatiei de debransare, acesta se depune la registratura TERMOENERGETICA Bucuresti in vederea emiterii avizului tehnic de debransare,

Daca documentatia tehnica este completa si proiectul de debransare este corect intocmit atunci se va emite avizul de debransare.

Daca documentatia tehnica sau proiectul de debransare sunt incomplete sau nu sunt corect intocmite. atat proiectantul cat si beneficiarul primesc o adresa de instiintare prin care le sunt aduse la cunostinta completarile necesare la dosar si termenul limita pina la care trebuie sa se depuna acestea. In acest caz, clientul trebuie sa a puna la dispozitia proiectantului documentele si informatiile solicitate de catre TERMOENERGETICA.

Dupa emiterea avizului de debransare si stampilarea acestuia de presedintele Asociatiei de Proprietari, beneficiarul debransarii se deplaseaza la Serviciul de facturare de sector unde se intocmeste procesul verbal de debransare si astfel se incheie procedura de debransare.

Debransarea, la cerere, a apartamentelor de la reteaua de termoficare este supusa Legii nr. 325 / 2006 – Legea serviciului public de alimentare cu energie termica.

Aceasta stipuleaza urmatoarele:
• 30 – (4): Prevede ca atat debransarile, cat si deconectarile nu sunt realizabile in plin sezon de incalzire;
• 32 (c): Conditiile tehnice in baza carora se va efectua debransarea sunt hotarate exclusiv de operatorul de serviciul alimentare cu energie termica, respectandu-se normele tehnice ale ANRSC;
• 45 (1-b): Constituie contraventie orice executare de debransare de la serviciul de alimentare cu energie termica in sistem centralizat fara a se tine cont de dispozitiile legale si se pedepseste cu amenzi cuprinse intre 500 – 1.000 Lei.

Regulamentul cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica include:

246: Deconectarea individuala a unui apartament alimentat cu energie termica din sistemul energetic local, situat intr-un bloc de locuinte, poate fi efectuata tinandu-se cont de urmatoarele:

 • Prezenta documentatiei tehnice;
 • Prezenta aparatului de masurare a debitului de gaz;
 • Acord semnat intre cele doua parti (proprietarii spatiilor si persoana care doreste debransarea);
 • Se va proceda la revizuirea/modificarea contractului de furnizare de energie termica prin intermediul unui act aditional in baza solicitarii prealabile a reprezentantului legal desemnat de Asociatia de Proprietari.

254: Se pot aduce modificari/revizuiri prezentelor instalatii de incalzire centrala ce apartin unui imobil tip condominiu doar prin posesia unei documentatii de natura tehnica (ce reconsidera sistemul de instalatii termice).

Procedura de debransare cuprinde urmatoarele etape procedurale:
 • Complectarea formularelor specifice procedurii de debransare;
 • Intocmirea documentatiei tehnice;
 • Depunerea acesteia la Serviciul Tehnic al TERMOENERGETICA Bucuresti;
 • Emiterea avizului tehnic de debransare;
 • Intocmirea procesului verbal de debransare;

TAXE SOLICITATE DE COMPANIA TERMOENERGETICA BUCURESTI

Taxa de emitere a avizului tehnic de debransare este de 245 lei.

PRETURI DEBRANSARE TERMOENERGETICA BUCURESTI:

Tarifele aplicate de DSG GAZ SERVICES pentru intocmirea proiectului de debransare de la TERMOENERGETICA Bucuresti sunt urmatoarele:

 • 2.500 lei – pentru persoanele care contracteaza si lucrarea de instalatie termica in totalitate impreuna cu procedura de debransare.
 • 3.000 lei – pentru persoanele care contracteaza numai proiectul de debransare.

Pe parcursul fiecarui an calendaristic, in perioade diferite, la sectiunea OFERTE, puteti gasi diverse promotii care prin natura lor va pot aduce beneficii suplimentare.

Preturi foarte avantajoase pentru clientii noi DSG Gaz Services care contracteaza toate cele trei lucrari (instalatia termica, instalatia de gaze si debransarea) intr-un singur pachet!

oferta speciala

Ai nevoie de un instalator?
Pregatim cele mai bune oferte pentru clientii nostri!

Solicita o cotatie de pret