Instalatia de apa

shutterstock_1084560515

Instalatia de apa

Planul de instalatie de apa este unul dintre cele mai importante aspecte pentru o casa, deoarece acesta asigura si distribuie toata apa din caminul respectiv. Instalatia de apa trebuie sa fie realizata de o echipa profesionista de specialisti, deoarece se bazeaza pe niste principii elementare pe care specialistii le cunosc, precum: gravitatia, presiunea, cum comunica vasele/conductele etc.

Pentru o instalatie de apa rezistenta, durabila si potrivita, trebuie sa alegeti tevi de calitate, flexibile si potrivite pentru casa dvs. (spre exemplu: confectionate din polietilena reticulata si care sa aiba racorduri din alama zincata).

Contacteaza-ne

instalatie-apa

Instalatia de apa rece

  • In cazul in care sursa principala de apa nu este reteaua stradala si este vorba despre un put forat de adancime, este nevoie de un hidrofor care va crea presiune. In functie de solul zonei respective, se stabileste si ce tip de foraj este benefic pentru casa. Pentru solurile moi se va folosi un foraj hidraulic rotativ cu circulatie de fluid, iar pentru solurile dure se va folosi un foraj cu ciocan de fund. Apa va fi pompata din panza freatica catre conducte si coloane si va fi distribuita catre: chiuveta, masina de spalat, dus etc. Optarea pentru alimentarea cu apa de la un put forat poate asigura o calitate superioara a apei.
  • In cazul in care racordarea se face la reteaua stradala de apa, alimentarea cu apa porneste de la coloana principala a cartierului. De regula, materialele folosite sunt polipropilena şi polietirena, dar se pot alege si alte materiale, precum: teava zincata, din PPR etc. Consumul de apa este inregistrat cu ajutorul unui contor de apa, montant in casa propietarului. Pentru instalatia de apa rece racordata la reteaua stradala este necesar un robinet de inchidere si de golire care sa faca legatura intre sursa de apa si intrarea apei in casa care, in cazul unei defectiuni, acesta va permite inchiderea coloanei respective de apa, nu a intregului sistem de alimentare.

Instalatia de apa calda

Pentru instalatia de apa calda este nevoie de un dispozitv/sursa care sa „prepare” apa calda. Este suficient sa fie determinat cu exacitate ce tip de incalzire se va folosi pentru locuinta, și anume: boilere, centrale termice, panouri solare, etc.

Sistemul este realtiv simplu, odata ce ati hotarat ce sistem de incalzire doriti, acel dispozitiv/sursa preia apa rece si o distribuie ca apa calda in toate locurile unde este nevoie.

oferta speciala

Ai nevoie de un instalator?
Pregatim cele mai bune oferte pentru clientii nostri!

Solicita o cotatie de pret